Veelgestelde vragen

Je krijgt een uur de tijd om te ontsnappen uit Wonderland. Houd er wel rekening mee dat je een kwartier voor aanvang aanwezig moet zijn. Na het spel praten we ook vaak nog even na en maken we een foto. In totaal ben je dus ongeveer anderhalf uur bezig.

Standaard gaan we uit van 1,5 uur ‘wisseltijd’ tussen twee groepen. Die tijd hebben we nodig om na te praten met de groep die gespeeld heeft, de kamer te resetten en de volgende groep te ontvangen en te instrueren. Komen er twee (of meer groepen) na elkaar die bij elkaar horen? Dan kunnen we de wisseltijd vaak wel wat inkorten, naar ongeveer een half uurtje.

Helaas is er maar één Wonderland. Er kan dus ook maar één groep (van maximaal 6 personen) tegelijk de escaperoom spelen. Wil je toch graag met twee teams tegelijk spelen? Dan bieden we een leuke combinatie aan met onze collega’s van Het Kruithuisje, op 10 minuten lopen van onze escaperoom. Mail of bel ons voor de mogelijkheden. 

Die groepen knippen we op in kleinere groepjes. Ben je bijvoorbeeld in totaal met 9 personen? Dan maken we een groep van 4 en een groep van 5 personen. Ben je met 16 personen? Dan worden het drie groepen (twee groepen van 5 personen en een van 6), enz. Als je ruim op tijd boekt, kunnen we er vaak voor zorgen dat de groepjes van je gezelschap direct na elkaar kunnen spelen. Ook bieden we diverse arrangementen aan.

Als je met meerdere groepen komt, zijn er altijd groepjes die moeten wachten totdat ze het spel kunnen spelen. Dat kan gewoon bij de escaperoom zelf. We hebben een erg gezellige ontvangstruimte, waar volop drinken en wat lekkers aanwezig is. Ook hebben we een grote selectie spellen en puzzels beschikbaar om te tijd mee door te brengen. Daarnaast zitten we echt midden in het centrum van Leiden, dus er zijn vele leuke horecagelegenheden in de buurt.

We zijn een pittige escaperoom. Volgens onze statistieken ontsnapt ongeveer 40 procent van de groepen.

Onze escaperoom is in principe bedoeld voor volwassenen (vanaf 15 jaar). De puzzels in de kamer zijn pittig en soms is het voor kinderen iets moeilijk om het overzicht te bewaren en verbanden te leggen. Kinderen jonger dan 15 jaar kunnen de escaperoom wel spelen onder begeleiding van een volwassene. De minimale leeftijd om het spel te spelen is dan 11 jaar. 

Komen jullie met de auto naar Wonderland?

Dan kunnen jullie het beste op één van de onderstaande locaties parkeren:

Parkeergarage Lammermarkt, Lammermarkt 9.

Vanaf hier is het 600 meter lopen naar onze locatie

 

Parkeergarage Breestraat, Kaardesteeg 11.

Vanaf hier is het 650 meter lopen naar onze locatie

 

Parkeergarage Garenmarkt,  Korevaarstraat 19-41

Vanaf hier is het 700 meter lopen naar onze locatie

 

Parkeerplaats Haagweg, Haagweg 8.

Vanaf hier is het 800 meter lopen naar onze locatie.

Ook rijdt er een pendelbusje vandaan, dat jullie voor de deur kan afzetten.

Helaas is het spel niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Wel kunnen mensen die slecht ter been zijn de kamer spelen. We hebben ook een klapstoeltje beschikbaar dat meegenomen kan worden naar Wonderland.

We hebben goed nagedacht over de veiligheid in onze escaperoom. Als je het spel speelt, gaat de escaperoomdeur achter je dicht. In de kamer zelf bevinden zich 2 noodknoppen, die gebruikt kunnen worden om de deur te openen.  De gamehost kijkt en luistert gedurende het hele spel mee via een camerasysteem en grijpt snel in als er nood aan de man is. Er zijn voldoende en gekeurde blusmiddelen aanwezig. Daarnaast is er noodverlichting, die aangaat op het moment dat de stroom uit zou vallen. Groepen die graag willen dat de escaperoomdeur open blijft, kunnen dat vooraf aangeven. ​

Heb je nog een andere vraag?

Mail ons: info@escapefromwonderland.nl of bel: 06-51094452